نوشتن و ارسال خبر در سایت اخبار رسمی از اصول و فرمول هایی پیروی می کند. مشترکین، باید برای تهیه متن اخبار خود از این استانداردها پیروی کنند. بدون رعایت الگوهای خبرنویسی اخبار رسمی  امکان انتشار خبر در سایت اخبار رسمی و سایر رسانه های همکار وجود ندارد. لذا به دوستانی که همکاری خود را با اخبار رسمی شروع می کنند، توصیه می کنیم مواردی را که در ادامه ذکر می شود رعایت کنند. رعایت این موارد به ما کمک می کند که در اسرع وقت و به بهترین شکل ممکن اخبار ارسالی از سوی مشترکین را نهایی کرده و به مرحله انتشار برسانیم.

۱- بعد از این که شرکت ها در پنل خود خبر را تهیه کرده و به اخبار رسمی ارسال کردند و متن خبر تهیه شده برای تایید باز فرستاده شد، ویرایش متن خبر در حد تکمیل اطلاعات و پایش صحت اطلاعات مندرج در آن مجاز است. 

۲- اطلاعات قابل ویرایش در خبر ارسالی، شامل متغیرهایی همچون نام افراد، نام مکان ها، شماره های تماس و سایر اطلاعات تماس، اعداد، ارقام و مقادیر مطرح شده در خبر مانند صحت درج اسامی و عناوین و امثال آن است. 

۳- پس از اصلاح موارد درخواستی مشترک در متن خبر، در صورت لزوم خبر توسط بخش ویراستاری تحریریه نهایی شده و برای مشترک ارسال می شود. در این مرحله، مشترک تنها مجاز به درخواست اصلاح موارد املایی و نگارشی است. در این مرحله تایید مشترک به معنی تایید کلیه بخش های خبر، من جمله عکس، تیتر، لید، اطلاعات تماس و غیره است.

۴- پس از تایید مشترک در این مرحله، خبر بر روی سایت منتشر می شود. در صورت درخواست مشترک جهت ویرایش نهایی، مجددا متن نهایی پس از اصلاح برای مشتری جهت تایید ارسال خواهد شد. در ضمن تایید نهایی خبر به منزله صدور اجازه برای هر نوع بهره برداری از خبر اعم از انتشار در سایت اخبار رسمی، سایت های همکار و رسانه های گروهی است. 

۵- در مرحله ویرایش و تایید خبر از سوی مشتری، ساختار کلی خبر قابل تغییر نیست. 

۶- نوشتن خبر به صورت اغراق آمیز و با استفاده از عبارات و اصطلاحات حاوی تعریف و تمجید و امثال آن از اصول خبر نویسی اخبار رسمی به دور است. سایر رسانه ها نیز از انتشار این گونه اخبار خودداری خواهند کرد.

۷- خبر رسمی خبری است که با لحنی رسمی و بدون حشو و زواید و بی واسطه نسبت به بیان یک خبر و انتقال اطلاعات مربوط به یک رویداد اقدام می کند.

۸- الحاق جنبه های تبلیغی به خبر رسمی باعث می شود خواننده نسبت به صحت مندرجات یک خبر بدبین شده و به عنوان یک متن تبلیغی به آن نگاه کرده و از ادامه مطالعه آن متن خبر خودداری کند.

۹- رعایت اصل بی طرفی در قالب یک خبر رسمی از الزمات آن است. 

۱۰- نویسنده خبر، باید به عنوان یک خبرنگار، ارتباط سازمانی با شرکت خود را نادیده بگیرد. گویا وی هیچ نسبت سازمانی با مدیر عامل یا سایر مدیران شرکت ندارد. در عین حال، خبر باید نشان دهد که از سوی شرکت، تولید و منتشر شده است وماهیتی سازمانی دارد. 

۱۱- نوشتن عباراتی چون: جناب آقای... مدیریت محترم عامل شرکت... طی سخنانی بیان فرمودند و.. از اصول حرفه ای خبر نویسی به دور است.
به کار بردن القاب و عناوین حاوی «احترامات فائقه» در متن خبر، آن گونه که در متن نامه های اداری گنجانیده می شود، خبر را از قالب و رسالت خود تهی کرده و ممکن است چنین خبری نتیجه منفی هم داشته باشد.

۱۲- برای انتخاب تیتر و لید مناسب، بهتر است مهم ترین عنصر خبری را در نظر بگیریم و از انتخاب جملات حاوی تعریف و تمجید از مدیران شرکت یا توصیف کیفیت محصول و نظایر آن به عنوان تیتر و لید خودداری کنیم. 

۱۳- استفاده از خبر به عنوان عنصر تبلیغی، کارکرد ضد تبلیغی خواهد داشت و اخبار رسمی به عنوان یک رسانه با دیسیبلین ویژه، چنین اخباری را منتشر نمی کند. 

۱۴- وقتی می نویسیم: برای اولین بار در ایران، با کیفیت ترین محصول در زمینه.... توسط جناب آقای دکتر .... پدر صنعت... طی یک مراسم باشکوه... به بازار معرفی شد. خواننده خود را در موضع انفعالی قرار داده و واکنش منفی او را نسبت به تک تک این اطلاعات بر می انگیزد. در زمینه نوآوری ها و اختراعات و یا در جایی که از صفت های تفضیلی استفاده می شود، «اخبار رسمی» مجاز است نسبت به درخواست مستندات ادعای مطرح شده، قبل از انتشار و توزیع خبر اقدام نماید.

۱۵- اخبار رسمی در نوشتن خبر، مهم ترین عنصر خبر نویسی را که رعایت عنصر بی طرفی خبرنگار است را رعایت می نماید.

۱۶- رعایت عناصر اصلی (ششگانه) خبرنویسی تا جایی که ممکن است در تهیه خبر رعایت شود. .

۱۷- درج اطلاعات کامل تماس در انتهای هر خبر ضروری است. این اطلاعات کارکردهای زیادی در راستای ارتباط سازی با رسانه ها و کسب اطلاعات بیشتر از سوی رسانه ها و خبرنگاران دارد. این اطلاعات بایستی صحیح، بی واسطه، کارآمد و قابل استفاده در شرایط فورس ماژور باشد. در این اطلاعات لازم است نام کسی که جوابگوی تلفن و ایمیل های مخاطبین و خبرنگاران است اصالتا و به صورت حقیقی درج شود. 

۱۸- از درج تلفن های گویا، تلفن هایی که کاربرهای مجهول یا مشترک دارد و یا ایمیل هایی که مدام چک نمی شود و سایر اطلاعات تماس بی فایده در انتهای خبر خودداری کنید.

۱۹- فردی که در بخش اطلاعات تماس، نامش درج می شود لازم است نسبت به پاسخ گویی تمام وکمال به تماس گیرندگان احساس مسئولیت کند و برای دادن پاسخ به هرسوالی از سوی خبرنگاران آمادگی کافی داشته باشد. 

۲۰- روش نوشتن عدد در خبر در سایت اخبار رسمی، از استانداردهای خاصی تبعیت می کند و برای اطلاع از اصول درج اعداد در خبر می توانید مطلب مربوط به این موضوع در وبلاگ اخبار رسمی مراجعه کنید.

 

تیم تحریریه آژانس رسانه اخبار رسمی امیدوار است بتواند به وسیله استانداردهای خبری تنظیم شده خود، به ارتقاء دانش خبرنویسی در کشور کمک کند و انتشار خبرهایی استاندارد و با کیفیت بر روی سایت اخبار رسمی، نمونه ای از یک تلاش موفق برای استانداردسازی موفق در این امر باشد. لطفا نظرات و سوالات خود را در مورد این مقاله و سایر مطالب آموزشی در قسمت کامنت ها قرار دهید و برای دریافت مقالات بیشتر در خبرنامه اخبار رسمی ثبت نام کنید.

اشتراک در مجله روابط عمومی و برند اخبار رسمی: به سادگی ثبت نام کنید

اشتراک در مجله روابط عمومی و برند اخبار رسمی