اگر بخواهیم تعریف مشخصی از هشتگ ارائه کنیم بهتر اینگونه بگوییم: «یک هشتگ برچسبی است که در شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های میکروبلاگینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. این برچسب‌ها به کاربران کمک می‌کنند تا پیام‌ها و نوشته‌هایی که به یک موضوع خاص پرداخته شده‌اند را براحتی پیدا کنند». کاربران هشتگ‌ها را با قرار دادن علامت # در ابتدای یک کلمه و یا عبارت می‌سازند و با قرار دادن آن در داخل متن و یا در انتهای متن مورد استفاده قرار می‌دهند.

با این کار و کلیک روی کلمه هشتگ شده، کاربران می‌توانند نوشته‌های مرتبط به هشتگ نوشته شده که در سراسر یک شبکه اجتماعی منتشر شده را یافته و بخوانند. در واقع این کار یک مزیت خوب هم دارد و آن این است که شما می‌توانید افرادی که در مورد یک موضوع صحبت کرده و یا با ما هم عقیده هستند را پیدا کنید. در حال حاضر بسیاری از شبکه‌های اجتماعی همچون توییتر، اینستاگرام، فیسبوک و یوتیوب از هشتگ‌ها در ساختار خود استفاده می‌کنند. (برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.)

با ورود تبلیغات به حوزه شبکه‌های اجتماعی، رویکرد برندها به این ابزار پرمخاطب نیز تغییر کرد به طوری که در حال حاضر برندها علاقه وصف ناپذیری برای حضور پررنگ و مستمر در شبکه‌های اجتماعی دارند.

برندها برای کسب بیشترین بهره از شبکه‌های اجتماعی و دیده شدن بهتر باید از هشتگ‌ها به گونه‌ای درست استفاده کنند. برای استفاده درست از هشتگ‌ها و دریافت بیشترین بازخورد، بهتر است از سه روش زیر استفاده کنید. برای وضوح بیشتر از مثال هشتگ‌های اخبار رسمی استفاده می‌کنیم:

 

روش اول: استفاده از شعار کوتاه شده و یا لغتی که مستقیما با برند در ارتباط است. مانند #خبرسازشو

روش دوم: استفاده از لغت کلی‌تری که مربوط به دسته و رسته کاری شماست. مانند #نیوزوایرایرانی، #روابط_عمومی، #رسانه_خبری

روش سوم: استفاده از لغت و یا عبارتی که نوشته شما در مورد آن است و یا نشان از همایش و یا رویدادی دارد که در آن شرکت کرده‌اید. مانند #نمایشگاه_مطبوعات، #جام_خبرنگاران

البته برند شما می‌تواند در راستای اهداف اجتماعی و استفاده از روندهای روز، از هشتگ های عامه پسند و پرطرفدار هم استفاده کند و مطالب مرتبط خود را با هدف توجه به ترندهای مورد توجه مردم منتشر کند اما این کار نباید باعث ایجاد حس منفی در کاربر شود. استفاده بیش از حد از این روش می‌تواند کاربر را نسبت به یک برند مشکوک کند چون این تفکر در او شکل خواهد گرفت که آیا این برند ذاتا در مورد یک موضوع مشخص درگیری حسی دارد و یا فقط برای سوء استفاده از شرایط از این مطالب و هشتگ ها استفاده می‌کند؟!