یکی از رایج‌ترین اشتباهات در بین کسانی که قصد راه‌اندازی یک کسب‌ و‌ کار (و یا وب‌سایت) جدید را دارند، عدم رسیدگی به سئو است. شما باید همزمان با راه‌اندازی وب‌سایت خود، به بهینه بودن سئو نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید، چرا که سئو همان تجربه کاربری وب‌سایت شما است و به همین دلیل است که گوگل چنین سخت‌گیرانه به بررسی دائمی سئو وب‌سایت‌ها می‌پردازد.

سئو و یا همان بهینه سازی برای موتورهای جستجو می‌تواند از جهات مختلفی تجربه کاربری را تحت تاثیر خود قرار دهد. برای درک بهتر این موضوع بهتر است نگاهی به نمودار زیر که نشان دهنده مفاهیمی از تجربه کاربری هستند، بیاندازید.

سئو و تجربه کاربری

تصویر برند شما همان چیزی است که کاربران در مورد آن احساس می‌کنند. در ادامه هر قسمت از بخش‌های تجربه کاربری نمودار بالا را به طور خلاصه شرح می‌دهیم:

  • Useful: مفید بودن مطالب شما
  • Usable: هرکاربری باید بتواند به سادگی از وب‌سایت شما استفاده کند.
  • Desirable: طراحی وب‌سایت شما باید با توجه به مخاطبان هدف‌تان صورت گیرد.
  • Findable: شما بر روی مطالب تمرکز کرده و جست‌و‌جو در مورد آن‌ها را آسان گردانید.
  • Accessible: وب‌سایت شما باید برای هر نوع مخاطبی قابل دسترس باشد.
  • Credible: نام برند شما باید همچون یک نشان قابل اعتماد و معتبر باشد.

شما باید در هنگام بهینه‌سازی تجربه کاربری هریک از موارد بالا را مد نظر قرار دهید. بسیاری از این ویژگی‌ها (از جمله مفید بودن، قابل استفاده بودن، یافت شدنی، دردسترس بودن و معتبر بودن) به سئو وب‌سایت شما بستگی خواهد داشت. موتورهای جست‌و‌جو براساس میزان تجربه‌کاربری وب‌سایت شما تصمیم گرفته و برای آن رتبه تعیین خواهند کرد.

 

اگر تا به این لحظه سئو خود را بهینه‌سازی نکرده‌اید، بهتر است دیگر این کار را بیش از این به تاخیر نیندازید و از همین الان آن را آغاز کنید. در حالت کلی گوگل زمان را به چهار میکرو لحظه زیر تقسیم کرده است:

  • وقتی به دنبال دانستن چیزی هستیم
  • وقتی می‌خواهیم به جایی برویم
  • وقتی قصد انجام کاری را داریم
  • وقتی می‌خواهیم خرید کنیم

همه ما در زندگی روزمره با این میکرو لحظه‌ها سروکار داریم و از آن‌جایی که گوشی‌های هوشمند همیشه و همه‌جا در دسترس هستند، اکثر نیاز‌های ما در این لحظات را در خود حل می‌کنند. برای این که بتوانید نیازهای مخاطبان‌تان را برطرف کنید، قبل از هرچیزی باید بتوانید در بین نتایج جستجوی آن‌ها دیده شوید و این موضوع ارتباط کاملا مستقیمی به سئو وب‌سایت شما دارد.

در ادامه بررسی نحوه تاثیرگذاری سئو در بخش‌های مختلف تجربه کاربری می‌پردازیم.

 

تاثیر داستان‌سرایی در سئو و برندسازی آنلاین

 

هر برند بزرگی داستان‌های بزرگی نیز برای بازگو کردن دارد. هر انسانی عاشق شنیدن داستان است و به همین دلیل داستان‌سرایی به یکی از بهترین راه‌های برند سازی بدل گشته است. اگر شما بتوانید به خوبی از عهده این موضوع برآیید، تاثیر و احساسی شگفت‌انگیز در مخاطبان‌تان ایجاد خواهید کرد.

در دنیای آمار و ارقام و محاسبات امروزی، ایجاد یک محتوای برجسته صرفا با تکیه بر دانش جمع‌آوری شده و آزمایشات انجام گرفته ممکن نخواهد بود، بلکه شما باید به دنبال راهی برای جذاب‌تر ساختن آن باشید. در غیر این صورت مخاطبان بسیار کمتری به آن علاقه نشان خواهند داد و در نتیجه زحمات شما نیز به هدر خواهد رفت. اما داستان‌سرایی برای برند روش مخصوص به خود را دارد.

شاید نتوان داستان‌سرایی برند را یک روش بازاریابی در نظر گرفت. زیرا در آن خبری از تبلیغات مستقیم محصولات و شرکت نیست. در واقع بهترین نوع داستان‌سرایی، نحوه و تجربه استفاده مشتریان از محصولات شما و همچنین نحوه خدمت‌رسانی شما به آن‌ها است. همچنین لحن و زبان شما تاثیر فراوانی در این زمینه خواهد داشت. زیرا لحن شما میزان موفقیت در انتقال پیام به مخاطبین را رقم خواهد زد. اولین قدم در انتقال پیام موفق، استفاده از کلمات و کلیدواژه‌های صحیح و مناسب است.

 

همچنین نیازی به فانتزی بودن داستان برند شما نیست. بلکه تنها کافی است که در آن به زبان مخاطبان هدفتان صحبت کنید. پس از جمع‌آوری لیستی از کلیدواژه‌های مورد نیاز و مناسب، به جدول بالا مراجعه کنید و شروع مناسبی را برای داستان خود اتخاذ کنید. برای مثال اگر قصد دارید تا راه حلی را برای کسب‌و‌کارهای کوچک ارائه کنید، داستان برند شما باید در مورد مالک کسب‌و‌کار کوچکی باشد که روزانه با این مشکل دست‌و‌پنجه نرم می‌کرده، تا این که توانسته به راه حل مطلوبی برسد.

فقط به این نکته توجه کنید که کلمات کلیدی و کلیدواژه‌های خود را به صورت طبیعی در دل داستان خود جای دهید. زیرا رعایت این نکته اغلب نادیده گرفته می‌شود و در نهایت باعث کاسته شدن از تجربه کاربری داستان می‌شود.

 

تاثیر محتوا در سئو و برندسازی آنلاین

 

محتوا به عنوان یکی از مهم‌ترین و تعیین کننده‌ترین عوامل میزان ترافیک و همچنین میزان فروش وب‌سایت شناخته می‌شود. در واقع محتوا سنگ‌بنای موفقیت یک برند است. از آنجایی که اولین قدم ایجاد ارتباط با شناخت آغاز می‌شود، برند شما باید قابل کشف شدن باشد. بهینه‌سازی محتوا براساس کلیدواژه‌های صحیح و مناسب اولین قدم برای دیده شدن و کشف شدن است. در ادامه به معرفی اجمالی هر قدم مرتبط با این مرحله می‌پردازیم:

 

۱) استفاده از کلیدواژه‌ها

 

کلیدواژه‌ها هم برای کاربران و هم از نظر موتور‌های جست‌و‌جو عناصر مهمی به شمار می‌آیند. کلیدواژه‌ها برای موتورهای جست‌و‌جو به این معنا هستند که محتوای شما مرتبط با عنوان مطلب و وب‌سایت است. یکی از روش‌های مناسب برای وب‌سایت‌های جدید، استفاده از کلیدواژه‌های طولانی است. زیرا این کلیدواژه‌ها به سختی در وب‌سایت‌های دیگر یافت شده و فضای رقابتی آسان‌تری را دارند.

 

۲) بر روی تیتر‌های خود کار کنید

 

قانون ۸۰/۲۰ به این صورت در مورد عناوین و تیتر‌ها عمل می‌کند: به طور متوسط ۸۰% از مردم تیتر‌ها را مطالعه می‌کنند ولی فقط ۲۰% از آن‌ها حاضر به مطالعه ادامه مطلب می‌شوند. یک عنوان مناسب می‌تواند کاربران را ترغیب به کلیک بر روی محتوا و مطالعه آن بکند.

 

۳) بهینه‌سازی برچسب‌ها و تگ‌ها

 

نکته مهم در این مورد، قرار دادن کلمات کلیدی و کلیدواژه‌ها در داخل تگ‌ها است. با بهینه‌سازی برچسب‌ها، صفحات شما از لحاظ سئو یک‌پارچه‌تر و منسجم‌تر خواهد بود. مطمئن شوید که تگ‌ها، توضیحات متا و همچنین آدرس URL شامل کلمات کلیدی مطلب شما باشند.

 

تاثیر تجربه کاربری در برندسازی آنلاین

 

بنا به گزارش UXmote، شرکت‌ها به ازای هر ۱ دلار سرمایه‌گذاری بر روی قسمت تجربه‌کاربری، ۱۰۰ دلار سود بیشتری به دست می‌آورند. برخی مردم تصور می‌کنند که سئو و تجربه‌کاربری در تضاد با یکدیگر هستند. این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و این دو به خوبی با یکدیگر تعامل و هماهنگی دارند.

وب‌سایت شما نقطه عطف تجارت آنلاین شما است. در نتیجه شما باید در هر قسمت از آن تجربه دلپذیری را به مخاطبان خود القا کنید. برای این منظور همواره سه قدم اصلی و جامع زیر را به خاطر داشته باشید:

 

۱) واکنش‌گرایی

 

استفاده از گوشی‌های هوشمند روز به روز افزایش یافته و بنا به گزارشات، امروزه 70% از جست‌و‌جوها توسط این گروه از دستگاه‌ها صورت می‌گیرد. گوگل جست‌و‌جوی خود را مجهز به یافتن وب‌سایت‌های موبایل‌پسند کرده و در نتیجه اگر وب‌سایت شما واکنش‌گرا نباشد، جایی در بین نتایج جست‌و‌جوی گوشی‌های هوشمند نخواهد داشت.

بدون یک وب‌سایت واکنش‌گرا، شما شانس معرفی شدن به نسل بزرگی از مردم که در حال تغییر کاربری از دسکتاپ‌ها به گوشی‌های هوشمند هستند را از دست خواهید داد. علاوه‌بر این عدم واکنش‌گرایی وب‌سایت بر روی تجربه‌کاربری نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت و در نتیجه 57% از مردم برند شما را به دیگران توصیه نخواهند کرد. برای جلوگیری از این اتفاق کافی است تا واکنش‌گرایی وب‌سایت خود را در دستگاه‌های مختلف تست کرده و در صورت نیاز به اصلاح قسمت‌های مورد نظر بپردازید.

 

۲) سرعت

 

این روز‌ها مسئله سرعت بارگذاری بیش‌از پیش اهمیت یافته است. کاربران انتظار دارند که وب‌سایت شما در عرض 2 ثانیه بارگذاری شود. هرچه سرعت خدمات‌رسانی شما بیشتر شود، مخاطبان‌تان نیز بیشتر خواهند شد و در نتیجه میزان فروشتان نیز افزایش خواهد یافت.

سرعت پایین بارگذاری باعث می‌شود که مخاطبان نتوانند تعامل لازم را با وب‌سایت شما برقرار کرده و درنتیجه آن را برای همیشه ترک کنند. از آنجایی که گوگل اهمیت زیادی را برای تجربه کاربری قائل می‌شود، شما نیز باید بهینه‌سازی آن را در راس کارهای خود قرار دهید.

 

۳) ناوبری

 

برای ایجاد یک ناوبری مناسب، تمامی عناصر را در صفحه نمایش قابل دیده شدن کنید. زیرا تنها کودکان از عناصر پنهان (که با حرکت اشاره‌گر موس بر روی آن‌ها ظاهر می‌شوند) استقبال می‌کنند و افراد بزرگسال این تکنیک را نمی‌پسندند.

 

تاثیر طراحی در سئو و برندسازی آنلاین

 

حتما تاکنون شاهد این بوده‌اید که قبل از ورود یک برند به عرصه، نظرات مختلفی در مورد آن در جامعه رد و بدل می‌شود. ریشه این نظرات صرفا به احساسات مردم بازمی‌گردد که خود این احساسات نیز ارتباط مستقیمی با لوگو و شکل ظاهری آن برند دارد. اگر علاقه‌مند به اخبار فناوری دنیا باشید، حتما از این موضوع مطلع هستید که اخیر AirBnB لوگو خود را تغییر داده تا رسم آن آسان‌تر گردد. آن‌ها اعتقاد دارند که لوگو جدید باعث ایجاد حس و درک بیشتری در مخاطبانشان خواهد شد.

یک لوگو خوب مستقیما احساسات مخاطبان رو هدف قرار می‌دهد و همچون نماینده‌ای نشان‌دهنده شخصیت و فعالیت کسب‌و‌کار شما خواهد بود. اما طرح ظاهری وب‌سایت نیز دقیقا همانند لوگو به عنوان یک عامل مهم بصری شناخته می‌شود. خوشبختانه طراحی وب‌سایت می‌تواند باعث بهینه‌سازی سئو آن نیز گردد. برای ایجاد یک طراحی متناسب با سئو، بهتر است گام‌های زیر را مد نظر قرار دهید:

 

۱) قبل از هرچیزی ارزش نهفته در مطلب را نمایش دهید

 

در یکی از بروزرسانی‌های جدید گوگل، وب‌سایت‌هایی که تبلیغات خود را در ابتدای مطلب نشان می‌دادند مشمول جریمه شدند. این موضوع باعث ایجاد یک تجربه کاربری مناسب نیز می‌شود. در نتیجه بهتر است ابتدا محتوای ارزشمند مطلب خود را به مخاطبان نمایش دهید تا آن‌ها برای یافتن آن مجبور به ناوبری‌های اضافی در صفحه نمایش نگردند.

 

۲) کلمات کلیدی را در داخل تصاویر جای‌گذاری نکنید

 

این روزها برخی از برند‌ها اطلاعات بسیار مهم خود را در چند بخش مختلف و در داخل تصاویر بزرگ و البته جذابی قرار داده‌اند. این موضوع شدیدا به سئو وب‌سایت آسیب می‌رساند. زیرا سئو قادر به خواندن اطلاعات داخل تصاویر نیست و این اطلاعات برای موتورهای جست‌و‌جو عملا بی‌استفاده هستند.

 

۳) از نقشه سایت استفاده کنید

 

اگر شما در حال راه‌اندازی یک برند جدید هستید، به هیچ عنوان از ایجاد یک نقشه سایت غافل نشوید. نقشه سایت به سئو این امکان را می‌دهد که به خوبی ساختار وب‌سایت شما را شناسایی کند. همچنین به وسیله آن کاربران می‌توانند نقاط مهم مورد نظر خود را سریع‌تر پیدا کنند.

 

نقش شبکه‌های اجتماعی در برندسازی آنلاین

 

در یک نظرسنجی از عده‌ای از مردم پرسیده شد که چرا برند‌های خاصی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند. نتایج به دست آمده به این ترتیب بود:

  • ارائه تخفیف
  • برای خرید
  • برزورسانی محتوا
  • دسترسی به برند

همان‌گونه که مشاهده می‌کنید، محصولات و بروزرسانی محتوا نقش بسیار مهمی در جذب دنبال‌کنندگان در شبکه‌های اجتماعی دارند. برکسی پوشیده نیست که این روز‌ها هر کسب‌و‌کاری به شبکه‌های اجتماعی نیاز دارد. اما شبکه‌های اجتماعی بر روی سئو نیز بی‌تاثیر نیستند. هرچند که شاید وجود حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی مستقیما بر روی الگوریتم سئو تاثیرگذار نباشد، اما از آنجایی که مردم به آن اهمیت می‌دهند پس باید برای شما نیز مهم باشد.

 

مردم دوست دارند تا از طریق شبکه‌های اجتماعی با برندهای محبوب خود ارتباط برقرار کنند. در نتیجه این شبکه‌ها می‌توانند در نقش یک منبع ترافیک وب‌سایت بزرگ ظاهر شوند. همچنین ایجاد حساب در این شبکه‌ها شما را قابل رویت‌تر خواهد ساخت. حتی گاها از شبکه‌هایی نظیر فیسبوک و توئیتر به عنوان موتورهای جستجوی جدید یاد می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که ۷۴% از شرکت‌ها و ۸۲% از آژانس‌های بازاریابی، استراتژی شبکه‌های اجتماعی را به عنوان یکی از مهمترین استراتژی‌های خود قلمداد می‌کنند.

 

برای اجرای یک استراتژی موفق در این زمینه، به موارد زیر توجه کنید:

 

۱) پلتفرم و شبکه اجتماعی مناسب خود را انتخاب کنید. این موضوع به نحوی قلب این استراتژی محسوب می‌شود. در صورتی که قصد ایجاد چندین حساب کاربری در شبکه‌های مختلف را داشته باشید، ممکن است به دلیل کمبود زمان و انرژی قادر به فعالیت در تمامی آن‌ها نباشید. همچنین ویژگی‌های مختلف هر شبکه باعث می‌شود که تنها تعداد محدودی از آن‌ها کاملا با کسب‌و‌کار شما همخوانی داشته باشند.

۲) پروفایل‌های معنی‌داری ایجاد کنید. به طوری که اطلاعات جامعی از شما در آن‌ها قابل دسترس باشد و مخاطبان بتوانند با مراجعه به آن‌ها به نیاز‌های خود در این زمینه دست یابند.

۳) پست‌های خود را به‌گونه‌ای بهینه‌سازی کنید که قابل کلیک شدن باشند و پتاسنیل به اشتراک‌گذاری داشته باشند. در این صورت این پست‌ها به میزان زیادی بر روی ترافیک وب‌سایت شما تاثیر خواهند گذاشت.

۴) شبکه‌های اجتماعی فرصت بی‌نظیری را برای شبکه‌سازی و ارتباط با افراد بانفوذ و قدرتمند ایجاد کرده‌اند. شما می‌توانید با ایجاد برقراری با این افراد، مطالب جذاب خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارید.

 

تاثیر شهرت در برندسازی آنلاین

 

شهرت برند شما همیشه قبل از خود آن در میان مردم شناخته خواهد شد. تحقیقات گوگل نشان می‌دهد که ۵۵% از مخاطبان وب‌سایت‌هایی با تعداد نظرات کم را نادیده می‌گیرند و ۸۸% از مصرف‌کنندگان بیشتر از توصیه‌های شخصی، به نظرات موجود در وب‌سایت‌ها اعتماد دارند.

نظرات وب‌سایت‌ها علاوه بر ایجاد اعتماد، به عنوان محتوای تولیدی توسط کاربران برای موتور‌های جستجو نیز مورد توجه هستند. زیرا گوگل به نظرات کاربران توجه کرده و براساس آن میزان صداقت وب‌سایت را در مورد محصولات خود می‌سنجد و آن را در الگوریتم خود تاثیر می‌دهد.

 

یک استراتژی مناسب سئو باید توجه ویژه‌ای بر روی نظرات آنلاین (خصوصا در مورد کسب‌و‌کارهای محلی) داشته باشد. برای ایجاد یک شهرت آنلاین مناسب، مراحل زیر را دنبال کنید:

 

۱) به عنوان یک فروشنده صادق و خوب، همواره مشتریان خود را تشویق به ارسال دیدگاه کنید. علاوه بر مشتریان، دیدگاه‌ها می‌توانند از جانب افراد تاثیرگذار و همچنین وبلاگ‌های دیگر مرتبط با کسب‌و‌کار شما نیز ارسال شوند.

۲) توجه به منشن‌های انجام گرفته در خصوص برند نکته بسیار مهمی است. برای این کار می‌توانید از هشداردهنده گوگل استفاده کرده و اکانت‌های مختلف خود را به آن متصل کنید. در این صورت هرگاه که اتفاقی حول برند شما در شبکه‌های اجتماعی رخ دهد، به وسیله یک ایمیل از آن اطلاع خواهید یافت.

۳) متاسفانه گاهی ممکن است رقیبان شما از طریق اسپم شناساندن شما و یا ایجاد پروفایل‌های جعلی قصد ضربه زدن به شهرت برندتان را داشته باشند. شما باید با این مسئله که به سئو منفی و یا سئو کلاه سیاه شهرت دارد، مبارزه کنید. برای این کار باید حواس خود را کاملا جمع کنید. بک‌لینک‌های ضعیف می‌توانند به سئو شما آسیب برسانند. در نتیجه در صورت دریافت چنین پیشنهادی (مخصوصا اگر مشکوک به اسپم باشد) به سرعت آن را رد کنید. فراموش نکنید که هرچند شهرت خوب ممکن است قابل دیده شدن و سنجش نباشد، اما با این وجود نیز یکی از مهمترین عوامل در تعیین جایگاه برند شما خواهد بود.